Internationale Verpleegdag

Op 12 mei 2020 is het Internationale Dag van de Verzorging. Wereldwijd wordt op deze dag bijzondere aandacht besteed aan het werk van verpleegkundigen en zorgverleners in de zorg. Veel zorginstellingen organiseren daarom vaak activiteiten waarbij het publiek waardering kan tonen voor verpleegkundigen en verzorgers maar ook de waarde van zorg.

Wij van Friendly Mobiles willen ook van deze gelegenheid gebruik maken om onze verpleegkundigen, artsen en zorgverleners te bedanken die een belangrijke rol hebben gespeeld bij het beschermen van ons tijdens de COVID-19-epidemie.

Laten we dus eens kijken naar deze traditie en waarom deze dag zo belangrijk is.

Florence Nightingale

Florence Nightingale werd geboren op 12 mei 1820. Ze was een Britse verpleegster, pionierster en oprichtster van de moderne verpleegkunde. Toen William Howard Russell in 1854 de correspondent van de Engelse krant The Times vertelde dat er onmenselijke omstandigheden waren onder de zieke en gewonde Britse soldaten, bood Florence Nightingale, een 34-jarige verpleegster, haar diensten aan. Het enige doel van Florence in haar leven was om de zieken en gewonden te verzorgen.

Uiteindelijk realiseerde ze dat de zorg voor gewonden enorm verbeterde. Deze dag werd gecreëerd om alle zorgverleners en verpleegsters in het zonnetje te zetten.

Verpleegdag

De dag van verpleging herinnert mensen aan het goede werk dat zorgprofessionals doen, en met deze dag worden deze essentiële werkers in het zonnetje gezet. Het is een belangrijke traditie op de dag van zorg / verpleging dat werkgevers in die sector, maar ook het grote publiek, hun zorgverleners een schouderklopje geven om te laten zien dat we hun werk nooit als ‘normaal’ zijn gaan beschouwen.

Coronavirus

In deze moeilijke tijd is het belangrijk dat we het grootste respect hebben voor onze medemensen die in zorginstellingen werken. Vooral in deze tijd van het coronavirus zien we eigenlijk hoe waardevol en belangrijk het verzorgend personeel is. Daarom is het belangrijk dat zorgpersoneel dit jaar extra aandacht krijgt.

Respect voor al het medisch personeel! Bedankt iedereen!