Moederdag

Op elke tweede zondag van mei wordt Moederdag door heel Nederland gevierd. Alle moeders van Nederland worden in het zonnetje gezet en krijgen van hun kinderen een leuk aardigheidje om hun moeder te bedanken voor wat zij als moeder betekent.

Herkomst 

In Amerika is de geschiedenis van Moederdag begonnen. Anna Jarvis (1864 – 1948), uit Philadelphia was een alleenstaande lerares die in 1914 Moederdag heeft opgezet. De moeder van anna en de moeders over het algemeen hebben haar geïnspireerd om de moeders te eren. Toen Anna haar eigen moeder in 1905 op de eerste zondag in mei overleed heeft Anna besloten om daar General Memorial Day of All Mothers te organiseren.

Viering 

Meestal worden de moeders op Moederdag extra verwent. Denk hierbij aan cadeautjes of mooie tekeningen van hun kinderen of partner. Hierdoor kunnen moeders ontbijt op bed of bloemen verwachten. Ook worden de klusjes die de moeders meestal doen (wassen, strijken of koken) voor een dagje overgenomen door de rest van het gezin. 

5 tips voor een geweldige moederdag.

  1. Geef jouw moeder een mooi speciaal cadeau.
  2. Maak een lekker ontbijtje op bed. (of misschien een high tea of lunch)
  3. Verwen je moeder met een mooi bosje bloemen. 
  4. Verzin een leuke activiteit om herinneringen te maken. 
  5. Verzorg een diner, zodat je moeder een avondje vrij heeft. 

Moederdag actie

Heb je nog een leuk maar zeker ook uniek cadeautje nodig voor moederdag? Wij helpen jullie om moederdag nog specialer te maken. Hiervoor hebben wij nu de iPhone SE voor slechts €145,-.