Apple lanceert nieuwe iPhone SE

Ze zeggen dat als je op iets goeds wacht, je nooit lang genoeg wacht. Gisteren kondigde Apple aan dat ze (eindelijk!) De nieuwe iPhone zullen uitbrengen waar iedereen over speculeert. De nieuwe iPhone SE die Apple binnenkort zal lanceren lijkt veel op het oudere model, maar is toch anders. De iPhone is kleiner en heeft een 4,7 LCD-scherm met 64 GB geheugen en dat voor slechts € 489, -.

De iPhone SE is gemaakt van aluminium en afgewerkt met glas aan de achterkant zoals de iphone 8. Het toestel wordt geleverd met de A13 Bionic-soc, dit is dezelfde soc die Apple ook gebruikt in de iPhone 11-serie. Het apparaat is waterbestendig tot een diepte van één meter gedurende 30 minuten.

Net als bij de vorige iphone-modellen vind je verschillende versies variërend van 64GB tot 256GB. De iPhone heeft een 4.7 inch retina HD LCD-scherm, wat deze iPhone vrij uniek maakt. Deze iPhone heeft ook een Qi draadloze oplaadfunctie.

De batterij ondersteunt snel opladen met 18W, wat neerkomt op vijftig procent opladen in dertig minuten. Apple maakt nog niet bekend wat de batterijcapaciteit van de verbeterde iPhone SE eigenlijk is. Je kunt er echter vanuit gaan dat je dit zou kunnen vergelijken met de iPhone 8.

Deze nieuwe verbeterde iPhone SE is eigenlijk hetzelfde als we gewend zijn van de 2014/2017 versie. Denk aan de Touch ID in plaats van de gezichtsherkenning en de Home-knop ontbreekt zeker niet. Eigenlijk vervangt de nieuwe SE de iPhone 8 vanaf 2017.

Je kunt deze iPhone ook een tijdje gemakkelijk gebruiken, want deze nieuwe 4G-telefoon heeft ook de nieuwste A13 Bionic-chip. Dit is bijna hetzelfde als in bijvoorbeeld de iPhone 11.

De nieuwe iPhone begint met 64 GB opslagruimte en gaat tot 128 GB en 256 GB. En hier komt het beste: de nieuwe Apple-smartphone is verkrijgbaar in drie super coole kleuren: zwart, wit en rood. De nieuwe en verbeterde iPhone SE heeft veel van de iPhone 8, en je kunt hem vanaf vrijdag 14:00 uur CET bestellen en vanaf 24 april is de telefoon ook verkrijgbaar in Apple Stores.